Kommande aktiviteter

13/3 – i dags dato har vi ingen kunskap om våra kommande aktiviteter kommer att genomföras på grund av coronaviruset.

Vi uppdaterar vår webbplats efter hand.

Guidad tur i Stockholms stadshus
30 mars samling 12.45

Vi har bokat en guidad visning av Stadshuset.

Följ med in i Blå hallen där den årliga Nobelbanketten äger rum. Se Gyllene salens 19 miljoner guldmosaiker och besök Rådssalen där stadens kommunfullmäktige sammanträder.

Stadshuset är en aktiv politisk kontorsbyggnad med många olika aktiviteter. Under en visning kan därför vissa rum vara stängda.

Bygget av Stadshuset påbörjades 1911 och invigningen ägde rum 12 år senare, på midsommarafton 1923 dvs på dagen 400 år efter Gustav Vasas intåg i Stockholm.

Vill du veta mer, kom med på visningen som tar c 50 minuter!

Vi samlas kl 12.45 vid Stadshusshopen som ligger i valvet med entré från Hantverkargatan 1.

Anmäler dig och eventuell medföljande gör du till foreningenvet@gmail.com senast den 27 mars. Eller till Kerstin Wennberg 08-307884 (telefonsvarare finns).

Kostnad för deltagande är för medlem 50 kr och för medföljande 80 kr. Betalning sker i samband med anmälan. Vi ser helst att du betalar till vårt Plusgiro 270690-1. Kom ihåg att ange vem du är som betalar

Tidsresa i tunnelbanan
23 april kl 13.00

Följ med på en tidsresa i tunnelbanan till 1600-talets Kungsträdgården, 1800-talets Kungsholmen och 1970-talets glesbygd! Vi kommer alltså att besöka tre tunnelbanestationer och få höra om historien kring området.
Vår guide är Magnus Cedergren (Vinnova). Guidningen kommer att ta cirka 45-60 minuter.

Tänk på att du måste ha giltig tunnelbanebiljett under vistelsen i Tunnelbanan.

Vi samlas utanför T-banestationen Solna Centrum framför bussterminalen (Centralvägen) kl 13.00.

Mer information kommer.

Besök på Mopedum i Nynäshamn
någon gång under maj.

I Mopedum  hittar du alltid något spännande! Är du intresserad av veteranmopeder eller att känna igen prylar från förr? Dröm dig tillbaka till -50-60 och 70-talet med ishockeyspel, Carmen Curlers och mellanöl..

På muséet får du göra en tidsresa från lanthandeln från 1952 via högertrafikomläggningen till proggaren och velourpappan. Som en röd tråd genom muséet kan du följa mopedens utveckling 1952 – 1979, mopedens guldålder.

Mer info kommer.

Visning av konsten på Folksam

Obs! Visningen sker på kvällen.

Mer info kommer