Kommande aktiviteter

Millesgården 20 november
William Morris
– inte bara blommiga tapeter

För första gången i Sverige visas en utställning om den mångsidiga engelska designern William Morris, vars idéer om hantverk och kvalitet spreds över hela Europa vid sekelskiftet 1900. I utställningen presenteras hans liv och gärning genom konstverk, tapeter, tyger och möbler. Det är berättelsen om en framgångsrik affärsman och fabrikör och som samtidigt var brinnande socialist. William Morris (1834-1896) var en verklig mångsysslare som under sitt 62-åriga liv hann ägna sig åt så olika saker som konst, arkitektur, bevarande av gamla byggnader, liksom design och konsthantverk. Han var författare av romaner och poesi, han startade bokförlag och designade typsnitt. Han intresserade sig för isländska sagor som han översatte till engelska. Han var socialist men också en framgångsrik entreprenör och affärsman.  Alla William Morris olika engagemang bottnade i en önskan att skapa en bättre och vackrare värld för människor. Utställningen är ett samarbete med William Morris gallery, William Morris Society och Style Library i London och producerad av Millesgården.

Vi samlas klockan 12.45 för att sedan kunna delta i den allmänna visningen.
Anmäler dig gör du , senast den 13 november, till foreningenvet@gmail.com eller till Susanne Torén, helst via SMS 070/755 7331.

Besöket är helt gratis för medlemmar.
Medföljande betalar ordinarie pris 150 kronor

Årets jullunch
– tisdagen den 4 december
kl 13.00 (vi börjar med glögg från 12.30)

Välkommen till årets jullunch som vi äter i Lärarnas Hus på Stora Essingen, Segelbåtsvägen 15. Lokalen heter Skutan och har sjöutsikt. Lokalerna är handikappanpassade och är tillgängliga för rullstolsburna.

Kommunikationer:
– Tvärbanan stannar strax utanför entrén. Ta hissen ner så långt det går.
– Buss 1 kan du ta till hpl Broparken och sen är det några minuters promenad
– Det finns ett parkeringsdäck med 80 platser men konferenscentret rekommenderar
att åka med kollektivtrafiken.

Pris: 250 kr. Medföljande betalar 350 kr. Loka, julmust, lättöl och glögg ingår. Snapsar, punsch och annan alkoholhaltig dryck får vi betala restaurangpriser för.

Vi behöver din anmälan om närvaro och önskan om specialkost senast den 26/11.
Anmälan är bindande från den 26/11, dvs inga pengar återbetalas.
Svara per e-post till foreningenvet@gmail.com eller till  Kerstin Wennberg telefon 08 30 78 84 (telefonsvarare finns). Betalar gör ni till vårt plus– eller bankgiro

 

Sopplunch i konserthusets
den 18 januari 12.15

Konserten börjar 12.15 och ger ca 45 minuter musik.

Anna Stefansson violin
Nadin Jurdzinski viola
Stefan Lindgren piano

Vi får höra Bach 15 inventioner BWV 772-785 för violin och viola. Arr Ferdinand Daavid, Rebecca Clarke: Dumka: Duo Concertante och Bohuslav Martinu: Tre madrigaler för violin och viola.

Dagens soppa är rostad rotfruktssoppa som serveras emd riven ost och rostad frömix.

Mer information om sopplunchen kommer senare.

Föreningen planerar att genomföra en bowlingträff i februari.

Mer information om detta kommer senare.

Årsmöte 2019, torsdag 7 mars
på Tillväxtverket.

Mer information om mötet kommer senare.

Eckerölinjen i april

Det har kommit önskemål från flera medlemmar om att föreningen skulle ta en tur med Eckerölinjen. Styrelsen kommer att titta på möjligheterna att genomföra en tur under april månad.

Mer information om utflykten kommer senare.